کد خبر 423053
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید براینکه بانک مرکزی به دلیل سلطه سیاست‌های مالی بر سیاست های پولی امکان کنترل تورم و نقدینگی را ندارد گفت: بانک مرکزی باید مستقل شود.

به گزارش مشرق، علی طیب نیا صبح امروز در بیست و پنجمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی که با محور تورم تک رقمی پایدار، الزامات سیاستی و نهادی در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است به بیان گزارشی از وضعیت اقتصاد ایران پرداخت و اظهار داشت: مدیریت انتظارات تورمی، انضباط پولی، مالی، ثبات نرخ ارز و مثبت شدن رشد اقتصادی و البته اصلاح عوامل شکل دهنده نقدینگی به دولت کمک کرد تا تورم به شکل معناداری کاهش یابد.

وی با بیان اینکه سهم رشد پایه پولی از نقدینگی به شکل معناداری کم شده است، افزود: اگر قبلا پایه پولی از چاپ پول پرقدرت و استفاده از پول بانک مرکزی افزایش پیدا می کرد امروز شاهد افزایش از این مسیرها نیستیم.

وزیر اقتصاد با تأکید براینکه با توجه به دستاوردهای قابل تأمل بسیار هنوز با شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم افزود: نگاهی به آمار نشان می‌دهد نرخ تورم در کشورهای پیشرفته یک و 4 درصد و در کشورهای نوظهور 5.1 درصد بوده است از بین 198 کشور جهان تنها 11 کشور تورم دو رقمی دارند.

ایران از نظر تورم بالا پنجم جهان شد

طیب نیا اضافه کرد: رتبه ایران بین کشورهای دارای تورم دورقمی بدون لحاظ سوریه و آرژانتین 5 و با لحاظ این دو کشور هفتم می‌باشد.

به گفته وزیر اقتصاد اگر ایران بخواهد رتبه 100 را بین تورم جهان بدست آورد باید در تورم 5 درصد هدف گذاری کند.

وی با تأکید براینکه در اکثر کشورهای جهان تورم تک رقمی شده است گفت: اولین اصل داشتن تورم پایین با نوسانات اندک است تورم بالا به معنای کاهش قدرت محصولات و افزایش واردات، سرکوب صادرات، رکود و کسادی در فعالیت‌های تولیدی است.

تورم به هسته سخت رسید؛ راهکار طیب نیا برای کاهش بیشتر تورم

وی با تأکید براینکه تورم در ایران به هسته سخت رسیده است گفت: اگر دو سال قبل کاهش تورم با انضباط پولی و مالی به سادگی میسر بود امروز کاهش هر واحد درصد تورم مستلزم تلاش و کوشش بیشتر است اگر بنا داریم به تورم تک رقمی برسیم باید دانش اقتصاد و تجربه کشورهای موفق توجه داشته باشیم.

وی در ادامه به تشکیل چالش های اقتصاد پرداخت و گفت: اولین چالش وابستگی به درآمدهای نفتی است این موضوع منشأ اصلی تورم رکودی و رشد اندک اقتصادی و سهم پایین رشد بهره وری در رشد اقتصادی است.

هشدار طیب نیا به گسترش فساد در اقتصاد ایران

طیب نیا وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی را عامل اصلی گسترش فساد در ایران دانست و افزود: طی دهه گذشته وابستگی به درآمدهای نفتی افزایش یافته و در سال 87 به 69 درصد رسیده بود.

وی چالش دوم را سلطه سیاست‌های مالی بر سیاست‌های پولی و چالش حکمرانی بانک مرکزی دانست و افزود: در اقتصاد ایران با مشکل تفوق سیاست های بودجه ای و سیاستهای پولی مواجه هستیم به همین منظور بانک مرکزی امکان اعمال سیاست بر نقدینگی را از دست داده است.

 

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مهندس ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
    0 0
    مگه این که کشورمون تو این آمار ها جزو اولین ها بشه . . .
  • لبو فروش ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
    0 0
    اصلا مگر تورم کاهش یافته که میکویید کاهش بیشتر تورم!
  • علی3 ۰۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
    0 0
    باید بگی اصلا مگه کاری تو این دولت باعث افزایش تورم هم میشه؟!دی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس